گفتار درمانی در تهران
منظور از گفتار درمانی در تهران چیست؟ چه کسانی به گفتاردرمانی نیاز دارند؟ و گفتار درمانی در تهران برای کودکان چگونه انجام میشود؟ سؤالاتی هستند که معمولاً از پرسنل ما در مرکز کاردرمانی پازل پرسیده میشود؛ از این رو قصد داریم در ادامه به بررسی گفتاردرمانی و روند آن بپردازیم. زمانی که صحبت از گفتاردرمانی به میان میآید بسیاری از افراد تصور میکنند که انجام این فرایند تنها به افرادی که دچار لکنتزبان هستند یا نمیتوانند حرف س را تلفظ کنند منتهی میشود؛ اما اینگونه نیست. گفتاردرمانی یک طیف بسیار گسترده دارد که شامل موارد بسیاری میشود.
بهطورکلی میتوان گفت گفتار درمانی در تهران یا پاتولوژی گفتار و زبان یکی از زیر شاخههای توان بخشی است که هدف آن پرداختن به اختلالات مرتبط با گفتار است. اگر شما هم به دنبال بهترین گفتار درمانی در غرب تهران هستید، تا انتها همراه ما باشید.
گفتار درمانی چیست؟
همانطور که میدانید گفتار و زبان نقش مهم و کلیدی در ارتباط برقرارکردن با دیگران دارند. بنابراین بسیار مهم و حائز اهمیت است که در صورت بروز اختلالات گفتار و زبان در کودک خود سریعاً به متخصص گفتاردرمانی در غرب تهران یا سایر شهرها مراجعه کنید. متخصص گفتاردرمانی در تهران در وهله اول اختلالات مرتبط با گفتار و زبان را آسیبشناسی میکند و بهمنظور بهبود وضعیت گفتار و زبان بیمار از تکنیکها و اقدامات مؤثری استفاده میکند.
این اقدامات و تکنیکها برای بهبود ارتباطات فرد مورداستفاده قرار میگیرند و شامل مواردی نظیر فعالیتهای مداخلهای زبان و درمان حرکت دهانی است. البته این تکنیکها بسته به نوع اختلال گفتاری و زبانی که فرد با آن درگیر است متفاوت است.
گفتار درمانی مناسب چه کسانی است؟
بعد از پرداختن به تعریف گفتار درمانی در تهران اکنون این سؤال پیش میآید که چه کسانی به گفتاردرمانی نیاز دارند. بهطورکلی میتوان گفت هر فردی که نتواند به شکل صحیح با دیگران ارتباط برقرار کند و از لحاظ گفتار و زبان نیز دچار اختلال باشد به گفتاردرمانی نیاز دارد. بنابراین گفتاردرمانی مناسب سنوسال خاصی نیست و فرد ممکن است در هر شرایط و سنی به گفتاردرمانی نیاز داشته باشد. لازم به ذکر است که در کودکانی که هنوز به سن ۶ سالگی نرسیدهاند، تنها متخصص گفتار درمان میتواند بر اساس سن او توانایی برقراری ارتباط و گفتار را ارزیابی کند. بهطورکلی هر فردی که در مواردی نظیر بلع غذا، صحبتکردن و برقراری ارتباط با مشکل مواجه باشد به گفتاردرمانی نیاز دارد. در ادامه به معرفی افرادی که به گفتار درمانی در تهران نیاز دارند میپردازیم:
افرادی که به سرطان دهان یا گلو مبتلا هستند
افرادی که به سر آنها آسیب وارد شده است
افرادی که سکته مغزی را پشت سر گذاشتهاند
افراد مبتلا به اوتیسم
افرادی که مشکلات شنوایی دارند
کودکانی که با تاخیر در گفتار مواجه هستند
افراد با توان ذهنی پایین
افراد دارای شکاف کام و لب
افرادی که لکنتزبان دارند
کودکان بیشفعال
بیماران مبتلا به پارکینسون
کودکان مبتلا به سندروم داون
افراد مبتلا به بیماری ALS
افرادی که به اختلالات صوتی مبتلا هستند
افرادی که در تلفظ کلمات مشکل دارند
جلسات گفتار درمانی در تهران
بهصورت کلی نمیتوان گفت روند جلسات گفتاردرمانی به چه صورت است؛ زیرا روند جلسات گفتاردرمانی به عوامل مختلفی بستگی دارد. اما چیزی که کاملاً واضح است این است که متخصص گفتار درمان ابتدا باید اختلالات مربوط به حوزههای مختلف نظیر بلع، صوت، گفتار و زبان را بررسی کند تا بتواند در مورد روند جلسات گفتاردرمانی تصمیمگیری کند. متخصص گفتار درمان در مورد وضعیت فرد از اطرافیانش سؤال میکند و بر اساس مشکلات مطرح شده وضعیت فرد را ارزیابی میکند. جلسات گفتاردرمانی معمولاً بهصورت انفرادی و یا گروهی در بازههای زمانی ۳۰ الی ۴۵ دقیقهای انجام میشود. لازم به ذکر است که روند برنامه جلسات گفتاردرمانی معمولاً متناسب با نوع اختلال و تشخیص درمانگر میتواند ثابت یا متغیر باشد. در جلسات گفتار درمانی در تهران تکنیکها و فعالیتهای مختلفی انجام میشود که در ادامه به معرفی برخی از آنها میپردازیم:
تمرینات تقویت مهارتهای ارتباطی، تمرینات تقویت درک گفتار، تمرینات تنفسی، تمرینات زبانی،تمرینات تقویت ماهیچههای گفتاری، تمرینات فک، تمرینات تقویت و تنظیم صدا
گفتاردرمانی در کودکان
والدین گرامی باید دقت داشته باشند که بههیچعنوان نباید به تأخیرافتادن صحبتکردن کودک خود را بهپای عوامل ارثی بگذارند و از مراجعه به متخصص چشمپوشی کنند؛ چراکه تأخیر در گفتار میتواند ناشی از اختلالات و عوامل مختلفی نظیر آسیبهای مغزی، انواع سندرومها و شیوه برخورد والدین باشد. به یاد داشته باشید که متخصصان ما در تیم پازل پیش از انجام هر کاری ابتدا وضعیت کودک شما را بررسی میکنند و تنها در صورت لزوم انجام جلسات گفتاردرمانی را به شما توصیه میکنند.
گفتار درمانی در کودکان چگونه انجام می شود؟
درمانگر SLP ابتدا کودک شما را ارزیابی میکند تا نوع اختلال ارتباطی و بهترین راه درمان را شناسایی کند. در گام بعدی گفتار درمانگر در جلسات مشاورهای نیمساعته برنامهای در جهت انجام تمرینات و راههای درمان تنظیم میکند. بهطورکلی هدف گفتار درمانگر از انجام این فرایند بهبود تلفظ، یادگیری صحیح صحبتکردن و تقویت عضلات مورداستفاده در گفتار است. علاوه بر این متخصصان تیم پازل برای تقویت و تشویق مهارتهای ارتباطی کودکان رویکرد فعالانه را جایگزین رویکرد واکنشگرایانه میکنند و این رویکرد را به والدین نیز توصیه میکنند. گفتار درمانگر معمولاً برای درمان اختلالات گفتاری و ارتباطی کودک از روشهای زیر کمک میگیرد:
گفتار درمانگر از بازی، صحبتکردن، کتاب و تصاویر بهعنوان بخشی از مداخلات زبانی کمک میگیرد تا مهارتهای زبانی کودک بهبود پیدا کند.
از بازیهای متناسب با سن کودک استفاده میکند تا صداها و هجاهای صحیح را برای کودک مدلسازی کند.
برای اینکه روند درمان در خانه نیز ادامه یابد گفتار درمانگر تکالیفی و تمریناتی را به کودک و والدین آموزش میدهد.
سن مناسب شروع گفتار درمانی
کودکان یک ساله صحبتکردن را بهصورت تککلمهای آغاز میکنند و با افزایش سن تعداد کلماتی که کودک میتواند بیان کند افزایش پیدا میکند. بهعنوانمثال یک کودک دوساله قادر است جملاتی را بسازد که از دوکلمه تشکیل شدهاند. بهطورکلی میتوان گفت هر کودکی با یک سرعت مشخص مهارتهای گفتاری و زبانی را میآموزد و در سراسر مراحل رشد مهارتهای گفتاری و زبانی نقاط عطف گستردهای خواهند داشت. اکنون این سؤال پیش میآید که علائم و نشانههای اختلالات گفتاری چیست و چه زمانی باید به پزشک متخصص مراجعه کرد. در ادامه این مقاله به بررسی نشانههای اختلالات گفتاری در بازههای مختلف سنی کودک یا نوزاد خواهیم پرداخت:
علائم اختلالات گفتاری در بازه سنی ۱ سالگی تا ۱۵ ماهگی
- کودک به صداهای اطراف واکنش نشان نمیدهد.
- کودک توانایی بیان کلمات ساده مثل بابا و مامان را ندارد.
- کودک دستورات ساده و گفتار را درک نمیکند.
- کودک توانایی بیان کلمات ساده مثل بابا و مامان را ندارد.
- کودک نمیتواند صداها را بهصورت واضح ادا کند و قادر نیست آنها را بیان کند.
- کودک قادر نیست منظور خود را با استفاده از حرکاتی نظیر تکاندادن دست به دیگران بفهماند.
علائم اختلالات گفتاری در بازه ۱۸ ماهگی تا دو سالگی
- کودک در این بازه سنی تنها قادر است عبارات دو یا چندکلمهای محدود را بیان کند.
- کودک نمیتواند بخش پایانی لغات مختلف را بیان کند.
- کودک ترجیح دهد بهجای بیان کلمات و صحبتکردن از ایماواشاره استفاده کند.
علائم اختلالات گفتاری در بازه سنی ۲ سالگی تا ۴ سالگی
- دایره لغات کودک محدود است و نمیتواند از کلمات جدید استفاده کند.
- کودک نمیتواند جملهسازیهای ساده را انجام دهد.
- کودک نمیتواند منظور خود را از طریق گفتار برساند.
علائم و اختلالات گفتاری در بازه سنی ۴ سالگی تا ۵ سالگی
- کودک در صحبتکردن با دوستان و اطرافیان دچار لکنتزبان میشود.
- کودک برخی صداها را اشتباه تلفظ میکند؛ بهعنوانمثال به سیب میگوید دیب
- کودک صداها و کلمات را بهصورت مداوم تکرار میکند.
- کودک توانایی تبعیت از دستور والدین یا معلم را ندارد.
گفتار درمانی بزرگسالان
همانطور که پیشازاین به آن اشاره کردیم گفتار درمانی در تهران تنها مختص به کودکان نیست؛ چراکه در برخی موارد بزرگسالان نیز به متخصص گفتار درمانی بزرگسالان نیاز دارند. بهعنوانمثال در بسیاری از مواقع دیده شده است که مراجعهکنندگان به مرکز کاردرمانی پازل در زمان نوزادی و کودکی با مشکلات گفتاری و زبانی مواجه بودند و این مشکلات تا زبان بزرگسالی گریبانگیر آنها بوده است. چنین افرادی علاوه بر نگرانیهایی که بهخاطر اختلالات گفتاری خود دارند به دلیل لکنتزبان نیز در روابط اجتماعی با مشکل مواجه میشوند و آسیبهای روحی جدی میبینند. علاوه بر این بیماریها یا آسیبهایی نظیر مشکلات بلع، سرطان حنجره و بیماری پارکینسون نیز برای درمان به گفتار درمانی در تهران یا سایر شهرها نیاز دارند. به یاد داشته باشید که هر چه فرد بزرگتر میشود و بیشتر با مسئولیتهای اجتماعی مواجه میشود؛ بنابراین اگر نمیخواهید در محل کار، ارتباط روزانه و ازدواج با مشکل مواجه شوید، باید هر چه سریعتر به یکی از مراکز گفتار درمانی در تهران مراجعه کنید.
فرایند گفتاردرمانی در بزرگسالان چگونه است؟
زمانی که برای گفتار درمانی در تهران به مرکز پازل مراجعه میکنید متخصصان تیم پازل ابتدا در مورد مشکلات شما سؤال میکنند. آنها تاریخچه پزشکی شما را مورد بررسی قرار میدهند و وضعیت سلامتی فعلی شما را بادقت بررسی میکند. معمولاً متخصصان گفتاردرمانی تیم پازل برای ارزیابی فرد از آزمونها و ابزارهای استاندارد، عبارات و گفتار پیوسته و وضعیت توانایی درک واژگان را مورد بررسی قرار میدهند. در ادامه متخصص گفتاردرمانی باتوجهبه اختلال گفتاری و زبانی فرد از روشهای درمانی مختلفی استفاده میکند. این تمرینات به فرد کمک میکند تا تنفس خود را کنترل کند و سرعت گفتار خود را کاهش دهد.
در برخی موارد نیز، زمانی که فرد به دلیل مشکلات مرتبط به صوت یا صدا به مرکز پازل مراجعه میکند متخصص گفتار درمان ابتدا از حنجره او استروبوسکوپی یا تصویربرداری میکند تا تشخیص علت اختلال دقیقتر باشد. علاوه بر این در طول درمان گفتار درمانگر وضعیت شما را مورد بررسی قرار میدهد تا تغییرات موردنیاز را در برنامه جلسات شما لحاظ کند. این بررسی و ارزیابی به متخصص گفتار درمان کمک میکند تا بسته به نوع و شدت بیماری شما تعداد جلسات گفتاردرمانی موردنیاز برای شما را تعیین کند.
مزایای استفاده از خدمات گفتاردرمانی غرب تهران
تواناییهای گفتاری کودک بهبود پیدا میکند.
درمان اختلالات واجی
افزایش اعتمادبهنفس
مشکلات مرتبط با بلع بهبود پیدا میکند
کیفیت صدا بهبود پیدا میکند
درمان اختلال لکنتزبان
ارتباطات فرد بهبود پیدا میکند و فرد میتوانند عواطف و احساسات خود را بیان کن
درمان مشکلات گفتاری مثل کلمه یا عبارت، بیان ضعیف و اختلالات تکرار صدا
بهترین گفتار درمانی غرب تهران
والدینی که فرزندشان اختلالات گفتاری و ارتباطی دارد بهاندازه کافی نگرانی و اضطراب دارند؛ بنابراین ما در تیم پازل بهترین متخصصان گفتاردرمانی را گرد هم آوردیم تا در این مسیر به شما کمک کنیم. ما در تیم پازل میدانیم که بسیاری از اختلالات گفتاری زندگی را برای فرد دشوار میکنند و گفتار درمانی در تهران تنها راه غلبه بر این مشکلات است. مرکز کاردرمانی پازل با کادر مجرب و باتجربه خود از روز نخست تا زمانی که کودک به شرایط ایدئال برسد همراه شما خواهد بود. بنابراین اگر به دنبال بهترین دکتر فوق تخصص گفتار درمانی در تهران هستید، همین حالا با مرکز کاردرمانی پازل تماس حاصل کنید. مرکز پازل ارائه دهنده تمامی خدمات کاردرمانی ذهنی در تهران، کاردرمانی جسمی در تهران، کاردرمانی حسی-حرکتی و … در خدمت شماست.